MaybeCrazy.Bloggplatsen.Se

Senaste inläggen

Av Elli - 16 november 2012 19:02

Igår (Eller i onsdags eller i tisdags, blev osäker nu! :S), så släpptes TS3 Årstider!! :D Jag hade inte förbokat det, men ni som gjort det och hunnit testa, hur är det?? Skräp eller toppen?


       

ANNONS
Av Elli - 14 november 2012 15:11

Heyy!

Igår och iförrigår så kom pezzan hit, och då han jag helt enkelt inte skriva mer än det där! (Eller igår blev det inget då) Men nu har jag tagit tag i det här och ska skriva det!


Jo, som sagt, varje termin har vi elevensval i två veckor (två dagar/gånger per vecka). Jag fick Berättande fotografier (den här veckan) och Japansk Populärkultur (nästa vecka).


Berättande fotografier hade jag då igår och iförrigår. Första dagen så delade vi in oss i grupper, i vår grupp blev vi fyra stycken, och sedan fick vi gå ut och börja fota! Alla grupper fick samma tema, vänskap och kärlek. När vi senare skickat in bilderna till lärarna så skickade dem vidare de till någon firma typ som ska se till att det blir 'riktiga' fotografier!   Sen ska de bli uppsatta på väggarna i matsalarna (Inte dem som jobbar på firman asså)    Sen fick vi en läxa till nästa dag om att vi ska ta 4 bilder var med teman. Skola, Mat, Hem och Fritid. Vad jag förstod så ska de också skickas in till firman och bli 'riktiga' foton, men som inte ska sättas upp i skolan.


heart

Jag har gjort i paint, så inte låna utan min tillåtelse va!


Nästa dag satt vi bara och försökte skicka in fotona och ena läraren visade upp några hon fått in. Vi fick även börja en timme senare för att vi skulle få mer tid till läxan.  


Japansk Populärkultur ska jag ha nästa vecka och där ska man få lära sig teckna grunderna i manga!  Kommer nog bli användbart för mig som gillar att teckna, men inte människor!   Jag har lite svårt att få till hur det ska se ut, så nu får jag nog lära mig det!  


Vi hörs och störs! ;D

ANNONS
Av Elli - 12 november 2012 20:59


.. att idag så var det elevensval! :D

Första för iår också! Jag fick mitt andrahandsval, Berättande fotografier, så vi får gå runt och ta bilder och sedan bearbeta de lite. ^^   Berättar nog mer imorgon


Vi hörs och störs! ;D


Av Elli - 12 november 2012 18:15

Heyy!

För några dagar sedan gjorde mamma en kladdkaka och när vi ätit upp en del av den så blev det lite som en pacman figur..

 pacmancake


Tog lite smulor och gjorde om de till två "pluppar" - eller vad man ska säga - så att det blev ännu mer likt  

Det enda som saknas då är väl ett öga på honom, men aja, det duger ^^


Vi hörs och störs! ;DAv Elli - 11 november 2012 16:26


Det är så skönt att ha lite slappadagar ibland, bra att vi har helgen så vi kan utnyttja den till de ^^


Av Elli - 8 november 2012 17:45

Hejj!

Anledningen till att jag inte bloggade igår var för att jag var lite för upphetsad för det! Jag har nämligen hittat två till (möjligen fler, är inte säker på det men det kan ju vara så) böcker med Barnen Baudelaire!! Eller ja, det är med Beatrice - Inte deras mamma, jag menar Kit's dotter. 9 år senare efter händelsen att de stack från ön - som skickar brev till sin farbror (Lemony) som svarar. Jag tror att det är hon som övertalar Lemony om att skriva böckerna om Violet, Klaus och Sunny och om deras svårigheter. Det är därför det står på baksidan av alla 13 böckerna att det är hans plikt att skriva de. därför att han lovat

Hursomhelst, boken heter The Beatrice Letters

  Den andra boken är en sorts självbeografi om Lemony Snicket ("Författaren", berättaren och rollfigur - även om man inte först tror det - i böckerna). Då får man reda på svar som man kanske undrat över, saker man kanske inte tänkt på och ännu mer hemligheter klarnar upp. Boken heter Lemony Snicket: The Unauthorized Autobiography (Lemony Snicket: Den Obehöriga Självbeografin. Hans stil, helt klart! xD)*


Jag har hittat båda böckerna på bokhandlar på nätet men tyvärr är de på engelska, jag hittar de inte på svenska! :(  Men sak samma egentligen, jag blir bara glad av att få läsa hans ord. Han skriver på ett litet annurlunda sätt, som ses humoristiskt, som gör det mer underhållande. Dessutom är ju Baudelaire-böckerna mina absoluta favoritböcker!

Jag hittade böckerna HÄR och man kan köpa båda böckerna tillsammans och få lite rabatt!

Ni som inte känner till Baudelaire-böckerna kanske har sett filmen? A Series Of Unfortunate Events?

Jag har visat trailern förut, men det kan inte skada att visa den igen ;)


(Har sett filmen minst 7 gånger!<3)


Filmen är baserad på de tre första böckerna, men de har blandat till det lite. Klaus ska t.ex va yngre och ha glasögon, bröllopet ska vara med i första delen.

Det där med bilen på rälsen, Klaus gjorde änterhaken (I boken är det Violet som gjorde den med material från deras sovrum), ögat i tornet som försörde äktenskapsbeviset, att de fastnade i Josephines' hus - Det som fanns kvar av det vill säga - och att de fångade Olaf är bara trams, det är inte så och förkommer inte i en enda bok. Men annars stämmer ganska mycket.


Jag kan tyvärr inte berätta hela handlingen om böckerna osv, det är hur mycket som helst och verkar aldrig ta slut känns det som! Men en sak är säker, de är såååå bra böcker! Jag verkligen njuter av varje minut jag läser dem!

Kort kanske jag ska säga att det handlar om de tre föräldralösa syskonen Baudelaire - Violet, Klaus och Sunny - som har en ond skurk efter sig vid namn Greve Olaf som vill åt deras förmögenhet som de ska få ärva när Violet bli myndig och som Olaf gör nästan vad som helst för att få tag i. Få se nu.. fyra "som" i den långa meningen xD

Snicket writing  

Bara en fullkomligt awesome bild jag hittade på DeviantArt.com. En som läst böckerna skulle lätt se vilka det är ;)  Fast, trillingarna är svåra att skilja på endå.. Man får kolla på anteckningsböckerna ;)

 

Haha, nä nu måste jag sluta skriva - även om jag skulle kunna sitta och diskutera hur länge som helst kring böckerna - men en sista sak; Jag rekomenderar stort Baudelaire böckerna! (Syskonen Baudelaires Olycksaliga Liv av Lemony Snicket)


Vi hörs och störs! ;D* = Lemony skriver i så gott som alla baudelaireböckerna att man ska sluta läsa, att man kan fantisera om hur det blev och föreställa sig de i lyckligt slut, för att det är för sorligt. Så ofta står det saker som kan avskräcka en lite eller hur jag ska förklara det..

Av Elli - 8 november 2012 16:08

Heyy!

Nu ska jag äntligen avslöja vem vinnaren blev :D

Som sagt var det inte så många som var med, rättare sagt, bara en! Nästa gång får jag verkligen inte glämma bort att påminna om tävlingen..! Men i alla fall, här har vi Erica från bloggen Sayonaraloserz.bloggplatsen.se!

Tack för att du deltog i tävlingen Erica! Och grattis, du ska nu få min special-länkning att få vara högst upp i min menyrad i två veckor!

Bilden kommer se ut så här:Fast mycket mindre då, men i alla fall, det förklarar åtminstonde lite om din blogg! Men jag ska lägga till lite snälla saker under bilden och förklaring också, ifall man skulle undra vad det var för bild och länkning.


Jag kommer fixa den snart, under dagen, så ni behöver inte vänta länge ;)


Vi hörs och störs! ;D

Av Elli - 6 november 2012 18:49

..var jag i Barcelona! Vi var där från Söndag till Söndag, så alla inlägg från Försvunnen Kärlek del 6 till del 7 så har det varit tidsinställda.


Än har jag inte fixat bilderna därifrån (Det är nästan 400 bilder!) men ska göra det.. snart.. :P

Vi har gjort massor av saker! Vi har varit uppe på Barcelonas två högsta berg (Montjuic och Tibitabo, tror jag att de stavas..), shoppat, badat, bott i en stor lägenhet med en annan familj (som vi känner så klart), varit på Mangamässa (Det fanns från Anime's och spel också), ätit på restauranger och annat!


JLC

Ett halsband jag köpte i en galleria inne på Claire's.

"J'aime Le Chocolat"(Franska och utalas; Shämm lä chokola) betyder "Jag Älskar Choklad" ;D


Det är mycket att berätta om men jag kan börja kort och gott: Det var lika varmt där som det var i somras här! så det blev extra sommar för oss kan man säga ^^  Dessutom var det jättemysigt att vara där igen, för vi var ju där förra året också på höstlovet, fast nu bodde vi i en annan lägenhet.


Jag ska berätta mer i ett annat inlägg, måste ha bilder då också så måste fixa de..


Vi hörs och störs! ;D

Hey! :)


Hej och välkommen du som hittat hit till min lite galna blogg! Jag är en tjej på 14 år som bloggar om mitt liv, spel, musik och mycket mer!

Hoppas du ska trivas! c:

//Elli

           Min mail ifall du vill

                kontakta mig:

   

Översätt / Translate

Mina Senaste Inlägg:

Mina Kategorier:

Söker Du Efter Något?:

Vad Väljer Du?

Vad för nytt vill ni att jag ska införa/ha mer av på bloggen?
 Anime!
 Mer videos!
 Let's play! (Jag spelar och kommenterar)
 Spel! (Sims, Spyro m.m.)
 Film!
 Foton!
 Musik!
 Mat och bakning!
 Turorials!
 Inspiration!
 Special Fridays! (Påminner om Fridays with Pewdiepie)
 Recentioner! (Film, böcker, spel..)
 Memes! (Roliga bilder)
 Step-by-step bilder!

Fråga Mig Om Något ^^

27 besvarade frågor

OBS!

Man får inte ta eller "låna" mina bilder utan tillåtelse från mig! Vissa bilder har jag dock säkrat men man får ändå inte ta/"låna" utan att fråga!  

Detta gäller varsomhelst, 24 timmar om dygnet! Med andra ord: Detta gäller hela tiden!

Chatta Med En Dator!

Skriv Något Vetja! :)

Bloggvänner

Blandat

Andra bra bloggar

Följ Min Blogg! ;D

Följ MaybeCrazy.Bloggplatsen.Se med Blogkeen
Följ MaybeCrazy.Bloggplatsen.Se med Bloglovin'
bloglovin

Akiverade Inlägg:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se